« Απόκρυψη Αρχική Νέα Η ιστορία Οι συνεργάτες Δίκτυα Fundamental Rights Agency Εκδόσεις Ετικέτες Επικοινωνία

Δραστηριότητες

Προγράμματα Στρογγυλή Τράπεζα Εθελοντισμός

Βιβλιοθήκη

Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
Έρευνες και μελέτες
ειδικά για την Ελλάδα
Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για
τη μετανάστευση και το άσυλο
Εξελίξεις σε θέματα
ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εκπαιδευτικό Υλικό

Σύνδεσμοι

Οργανισμοί Εταίροι

Μενού

grflagGR | ENenflag

BRIDGES Συνεχίζουμε να χτίζουμε Γέφυρες Επικοινωνίας (πλέον διαδικτυακά…)

πίσω...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 07:04


 

 

 

 

 

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε μπορεί να μας εμποδίζουν να βρισκόμαστε από κοντά όμως δεν μας εμποδίζουν να παραμένουμε σε επαφή και να συνεχίζουμε να συνειδητοποιούμε όσα μας ενώνουν. Τον Μάρτιο, η ομάδα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ επιχείρησε την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τα παιδιά του 12ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης. Όλα τα παιδιά εξέφρασαν την ανάγκη, την επιθυμία και τη διάθεση να συνεχίσουν να μοιράζονται και να δημιουργούν στα εργαστήρια και στις συναντήσεις του έργου BRIDGES, τα οποία από τότε πραγματοποιούνται σταθερά σε εβδομαδιαία βάση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ειδικά σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και λίγες δυνατότητες για μεταξύ τους επαφή και επικοινωνία, οι συναντήσεις του BRIDGES αποτελούν ιδανική ευκαιρία για αποφόρτιση, στοχασμό και χαλάρωση.  

Η ομάδα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ και οι μαθητές/ριες διαμόρφωσαν από κοινού το πρόγραμμα που ακολουθείται στις εβδομαδιαίες συναντήσεις. Τα μέλη της ομάδας, μέσα από διάφορες φωτογραφικές δραστηριότητες με στόχο την αυτοέκφραση, την αυτογνωσία, τη συναισθηματική ευημερία αλλά και την ευαισθητοποίηση σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες, γνωρίζονται βαθύτερα και χτίζουν τις γέφυρες που τους ενώνουν. 

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ που ζουν στο Κέντρο Προσφύγων των Διαβατών συνδέονται σε έναν υπολογιστή και συμμετέχουν με την υποστήριξη του υπεύθυνου παιδαγωγού της οργάνωσης “Άρσις” ο οποίος κάνει τη διερμηνεία. Παράλληλα, από τους υπολογιστές τους συνδέονται οι υπόλοιποι μαθητές/ριες καθώς και η εκπαιδευτική ομάδα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ. Το τμήμα περιλαμβάνει παιδιά Ρομά και παιδιά με καταγωγή από Αλβανία, Ρωσία και Μπαγκλαντές.

Η ομάδα και τα εργαστήρια του έργου βοηθούν τα παιδιά να μη στερούνται ποιοτικό χρόνο με τους/τις συμμαθητές/ριές τους καθώς και μην απομακρύνονται από κοινούς στόχους και επιθυμίες που είχαν θέσει αρχικά και είχαν αρχίσει να υλοποιούν. Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ διευκολύνει τα παιδιά να τα καταφέρουν και στηρίζει την προσπάθειά τους.

Συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε μαζί το σχολείο και τη γειτονιά μας! Μένουμε σε επαφή!!