« Απόκρυψη Αρχική Νέα Η ιστορία Οι συνεργάτες Δίκτυα Fundamental Rights Agency Εκδόσεις Ετικέτες Επικοινωνία

Δραστηριότητες

Προγράμματα Στρογγυλή Τράπεζα Εθελοντισμός

Βιβλιοθήκη

Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
Έρευνες και μελέτες
ειδικά για την Ελλάδα
Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για
τη μετανάστευση και το άσυλο
Εξελίξεις σε θέματα
ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εκπαιδευτικό Υλικό

Σύνδεσμοι

Οργανισμοί Εταίροι

Μενού

grflagGR | ENenflag

Η ομάδα ποδοσφαίρου του BRIDGES, με παιδιά από 5 χώρες, ξεκίνησε τις προπονήσεις της

πίσω...

#12epal, #bridgeseu, #antigone, #community, #EUandME, #inclusion, #integration, #LocalMigrants, #migrationEUΠέμπτη 05 Μαρτίου 2020 07:48


 

Η ομάδα ποδοσφαίρου του BRIDGES, με παιδιά από 5 χώρες, ξεκίνησε τις προπονήσεις της!

 

Οι δράσεις του έργου BRIDGES, που σχεδίασαν και διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται με τη στήριξη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ (“ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία”). Την Τετάρτη 26.02.20 ξεκίνησε τις προπονήσεις της η ομάδα ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη προπόνηση ποδοσφαίρου πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια από την Ελλάδα, Αλβανία, Νέα Γουινέα, Ιράκ, Μαρόκο. Τα παιδιά φάνηκαν να διασκεδάζουν κατά την διαδικασία των ασκήσεων αλλά και  του αγώνα, καταφέρνοντας στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα να έρθουν πιο κοντά. Στη διαδρομή για το γήπεδο δε μιλούσαν μεταξύ τους και όταν ρωτήθηκαν το λόγο, απάντησαν ότι δε μιλάνε την ίδια γλώσσα. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο στη διάρκεια της προπόνησης, όπου φάνηκε να συνεννοούνται, να γελάνε και να συνεργάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Στο τέλος της προπόνησης, τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους και συζήτησαν με ενθουσιασμό το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός τουρνουά ποδοσφαίρου με άλλες ομάδες της πόλης.

 

Στο έργο BRIDGES φτιάχνουμε γέφυρες επικοινωνίας και γκρεμίζουμε προκαταλήψεις, στιγματισμό και ρατσισμό.

 

Αποφασίζουμε, σχεδιάζουμε, προχωράμε Μαζί.

 

Γίνε κι εσύ μέρος της δράσης!!!

 

 

#bridgeseu #migration #migrationEU #EUandME #integration #inclusion #community #LocalMigrants #codesign #dialogue #inclusivecommunities #antigone #usb #12epal #epal