« Απόκρυψη Αρχική Νέα Η ιστορία Οι συνεργάτες Δίκτυα Fundamental Rights Agency Εκδόσεις Ετικέτες Επικοινωνία

Δραστηριότητες

Προγράμματα Στρογγυλή Τράπεζα Εθελοντισμός

Βιβλιοθήκη

Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
Έρευνες και μελέτες
ειδικά για την Ελλάδα
Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για
τη μετανάστευση και το άσυλο
Εξελίξεις σε θέματα
ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εκπαιδευτικό Υλικό

Σύνδεσμοι

Οργανισμοί Εταίροι

Μενού

grflagGR | ENenflag

3ο Φεστιβάλ Select Respect “Πόλη και Ετερότητα”

πίσω...

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 10:05


 

 

3ο Φεστιβάλ Select Respect
“Πόλη και Ετερότητα”

21-24 Νοεμβρίου 2019,

Αποθήκη Δ  Λιμάνι Θεσσαλονίκης & Δημαρχιακό Μέγαρο

 

Είσοδος δωρεάν
 

Το Φεστιβάλ Select Respect με θέμα “Πόλη & Ετερότητα” έρχεται να συναντηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά με το κοινό της Θεσσαλονίκης  από τις 21 έως και τις 24 Νοεμβρίου. Το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει πτυχές της διαφορετικότητας μέσα στο πλαίσιο της πόλης, χώρο που παράγεται από τις κοινωνικές σχέσεις πολλές φορές άνισες και συγκρουσιακές και που μπορεί να μετατραπεί, παρ’ όλα αυτά, σε πεδίο αλληλεπίδρασης, γόνιμου διαλόγου και συνύπαρξης μέσα από τον σεβασμό και την συμπερίληψη.

 

Μέρος του Φεστιβάλ Select Respect είναι και το Φεστιβάλ Ταινιών που θα πραγματοποιηθεί 22 με 24 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Δ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα είναι πλούσιο σε κινηματογραφική εμπειρία με ταινίες μικρού μήκους από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε και τρεις προβολές ταινιών  μεγάλου μήκους με ακόλουθες συζητήσεις με τους σκηνοθέτες. Κατά την τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί και η απονομή τεσσάρων βραβείων: πρώτο,δεύτερο και τρίτο βραβείο αλλά και το βραβείο «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS. Επιπλέον, στις 21/11 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθούν δημόσιες συζητήσεις με φορείς, ενώ την επόμενη μέρα θα ακολουθήσουν κλειστά εργαστήρια στο Μουσείο Φωτογραφίας.

 

Το Δίκτυο Select Respect είναι ένα Δίκτυο  δεκαέξι (16) μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ